Allt om flugfiske

Allt om flugfiske är Skandinaviens största tidning inom området och som valt att lägga sitt fokus på just flugfiske och allt därtill. Tidningen startade år 2004 och fokuserar på att leverera tips på fiskevatten, flugbindning och intressanta reportage. Vare sig du är van flugfiskare eller nybörjare finns det något för dig, den riktar sig till alla med ett intresse för fisket. I Sverige finns det cirka 2 miljoner människor som sportfiskar någon gång varje år. Kanske är det inte så konstigt med tanke på Sveriges natur, långa kuststräckor och insjöar gör nämligen att vi har många olika fiskarter.

Tidningen utkommer med 6 nummer per år och som prenumerant har du möjlighet att välja om du vill prenumerera ett halvår, ett helår eller två år. Tidningen har en egen hemsida där de publicerar sina artiklar och reportage. Där kan du läsa senaste nytt, vara med i tävlingar eller köpa böcker. Hemsidan är uppbyggd med olika flikar för att du lätt ska kunna navigera. Under rubriken reportage hittar du bland annat reportage om rödingen- fjällets Greta Garbo. Under fliken flugbindning finns artiklar om världens bästa städ, hur du gör en tinselkropp och hur du binder husmaskimitationen Evil Eye.

Flydressing

Allt om flugfiske har slagit sig ihop med Niklaus Bauer och Daniel Bergman från Flydressing. Flydressing är ett företag som säljer redskap för både sportfiske och flugfiske. Niklaus och Daniel levererar videor till Allt om flugfiskes hemsida. Tidningen har på så sätt möjlighet att leverera rörligt material på webben. Filmerna har två olika inriktningar- tie och fly vilket gör det lätt att navigera. Här får du videor från riktiga fiskeproffs när det gäller både fiske och flugbindning. Du har dessutom möjlighet att se tekniker och rörelser som är svårt att demonstrera endast via foto.

Flydressing tie-tv

På hemsidan finns en flik som heter film. I underfliken Flydressing tie-tv finns en mängd videor där du kan lära dig binda dina egna flugor. Filmerna är i steg-för-steg format för att du ska kunna hänga med och lära dig binda nya typer av flugor. Videorna är enkla att följa och du kommer garanterat hitta en ny typ av fluga du kan testa att binda själv. Det finns också en flik som heter Flydressing fly-tv. Till skillnad mot tie-tv handlar de videor som finns här om själva fisket, efter att du bundit flugorna.

Flydressing fly-tv

På Flydressing fly-tv delar Niklaus Bauer och Daniel Bergman med sig av filmer på olika teman. Där hittar du t.ex. en film för dig som funderar på att börja flugfiska med tips om olika kast, tekniker och flugor. I filmerna är det oftast fokus på att fiska en speciell fisk och du får då både tips på utrustning och fiskevatten. Funderar du på någon fiskeresa finns det mycket inspiration att hämta här. Både från karpfiske i Eriksberg till fiske av havsöring i Danmark samt hur du fiskar i olika typer av vatten.

Övrigt

Allt om flugfiske försöker täcka så mycket som möjligt inom flugfiske, flugor och fiskevatten. Det här är en nischad tidning som riktar sig till både nybörjare och mer erfarna inom flugfiske. Tidningen har dessutom lyckats behålla sina läsare trots en nedåtgående trend när det gäller papperstidningar. Under år 2016 lyckades tidningen till och med öka sitt läsarantal och har i genomsnitt 39 000 läsare per år. Allt om Flugfiske har också två bloggare, Stafettbloggen och Mörrumsbloggen. Stafettbloggen drivs av den professionella fiskeguiden Stefan Larsson och Mörrumsbloggen av Ulf Sill.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *