Bicycling – ditt cykelmagasin

Bicycling är ett svenskt magasin som är helt inriktat på cykling och cyklar. Cykling har över tid gått från ett enkelt och billigt sätt att förflytta sig snabbare än att promenera till att idag vara en helt egen kultur som inte bara handlar om förflyttning utan även motion, träning och upplevelser. På senare tid har elcyklarnas tillkomst breddat intresset för att cykla. Allt detta försöker magasinet Bicycling spegla och inspirera kring. På grund av ett mildare klimat cyklar många året runt och därför kommer Bicycling ut året runt med 8 nummer per år.

I Bicycling kan du i varje nummer av magasinet läsa goda råd för dig som cyklist. Det är experter och andra erfarna cyklister som ger dig råd och tips. Magasinet lägger ner stora resurser på att testa nyheter inom cykling, det gäller både cyklar och prylar som hör till cykling. På senare tid har Bicycling synat elcyklar. Du får även massor med råd om hur du ska träna, om ny teknik och nya tillbehör. Något som naturligtvis bevakas är de stora landsvägsloppen och du kan även njuta av resereportage som tar sikte på cykling i och utanför Sverige.

Mycket läsning om landsväg

På www.bicycling.se får du en bra översikt över vad magasinet innehåller, som prenumerant på Bicycling får du givetvis mycket mer än vad tidningens hemsida visar, men du får en bra bild av omfånget. Landsväg är en av rubrikerna på webbsidan och under den döljer sig tester av nya cyklar och är du intresserad så får du veta mycket om teknisk utveckling av cyklar, aerodynamik och integrerad kabeldragning. Här finns även reportage inför olika tävlingar som exempelvis Vätternrundan. Du kan även läsa om nya lag och sponsorer inom tävlingscykling. Behöver du träningstips inför nästa tur får du det här.

MTB och Prylar

Den andra rubriken är MTB som står för Mountain Bike och här läser du om nyheter inom den delen av cykelsport. Det är en rasande utveckling på cyklarna men även på intresset för så kallad stigcykling, vilket kan skapa konflikter med andra som vill njuta av vår natur på promenad eller till häst. Här finns förslag på regler för dig som cyklar på stigar och möter andra. Avdelningen Prylar presenterar i första hand nyheter bland tillbehör, som nya säkrare hjälmar, lättviktsverktyg, ny cykelbelysning och träningsredskap. Allt sådant är samlat under en talande rubrik.

Träning och Cykelkultur

Träningsråd kan du aldrig få för många av, i alla fall inte om du tittar på innehållet under den rubriken. Det handlar om att träna inne och ute, i värme och kyla, styrketräning och konditionsträning. En annan viktig del av din uppbyggnad av kroppen är kosthållning, är en banan bättre än sportdryck efter träningspasset? Under rubriken Cykelkultur finner du kåserier och tips, bland annat tips om hur du bäst låser fast din cykel. Kåserierna handlar om allt möjligt som trevliga cykelvägar och hur vi samsas i skog och mark då vi möts.

Shop och Resor

Natutligtvis har Bicycling en shop där du handla cykelrelaterade prylar. Mest är det böcker av typen tränings- och kostråd men även kläder och bra cykelbelysning. En av böckerna är Stora Cykelboken utgiven av Bicycling innehållande träningsråd, cyklingsteknik och smarta prylar. Den sista rubriken är Resor. Här finns både tips om vart du kan resa för att få härliga upplevelser från cykelsadeln och inbjudan till en resa till Spanien innehållande cykling, simning och yoga. Ett roligt kåseri som handlar om hur du packar sin cykel för en resa fanns även det i detta nummer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *