Tidningen Runner’s

Tidningen Runner’s 

Löpning har blivit en allt mer populär hobby för många. Det har alltid varit en populär sport för atleter men allt mer motionärer har börjat ta några joggingrundor i sin vardag. En fördel med löpning är att det är helt gratis att utöva, såvida man har ett par skor att springa. Som alla sporter, inklusive löpning, så är de materialsporter och det går att lägga flera tusen på träningskläder om man vill. Men det är inte alltid det är behövligt, men givetvis är det intressant. Detta är något som bland annat tidningen Runner’s tar upp. Tidningen recenserar allt ifrån de nyaste löparkläderna som har lanserats till de kläderna som är mest prisvärda. De utvärderar även löparskor högt och lågt då det enligt löparfantaster aldrig går att diskutera löparskor tillräckligt. 

Löparvärlden är större än vad många kan föreställa sig. Det kommer ständigt ut nya varianter på träningspass om hur man tränar sig bäst inför ett marathon på kortast tid eller hur man minskar i vikt på snabbast tid genom löpning. Det positiva med tidningen Runner’s är att de försöker hålla sig undan från all hets kring att gå ner i vikt och slå tider hit och dit. De vill inte associera sig med tidningar som kommer upp med ”ny” fakta varje vecka utan de vill verka seriösa. Givetvis skriver tidningen Runner’smycket om hur man tränar upp sin mentala del då det oftast är mentaliteten som sätter stopp för ens utvecklande i löpning. De skriver också ofta om hur man slår sina tider och artiklar om kända löpare som har börjat motionera på senare år och ändå utvecklats till duktiga löpare, men deras artiklar är mer skrivna för att inspirera och inte för att sätta press och skapa hets. Ytterligare exempel på artiklar som tidningen Runner’sskriver om är hur man minskar inflammation och depression med löpning. Ytterligare något som blivit otroligt populärt senaste tiden som tidningen Runner’sskriver om är triathlon. De ger de bästa tipsen för hur man förbereder sig bäst inför Ironman, den hårdaste tävlingen inom Triathlon. De tipsar också om att det är viktigt att variera sin träning både för hälsan och sin mentalitet. Det kan också vara ett medel om man känner att man har kört fast i sin träning och inte kommer någonstans. Att variera underlaget på sin löpning är också a och o, framförallt om man börjar bli äldre och kan få problem med rygg, knän och höfter. Även fast många springer på asfalt idag så är det alltid mer skonsamt att springa i skogen eller på mjukare underlag. Dock är det givetvis jobbigare att springa i skogen eftersom man får anpassa löpningen efter mer höjdskillnader, rötter, stenar och liknande föremål. Men för en person med bra kondition kan det också var roligare. 

Tidningen innefattar i princip allt som har att göra med löpning. Det som är fantastiskt med löpning är att det oftast är ett helvete i början men när man fått upp konditionen och faktiskt kan njuta av en löprunda så är det helt fantastiskt. När folk inser det blir många i extas och snöar helt in på löpning. Under de senaste åren när digitaliseringen blivit större har det även utvecklats otroligt välgjorda löparklockor. Numera kan man mäta sin exakta puls direkt från handleden, den räknar steg, hur mycket kalorier man gjort av med, hur många höjdmeter man tagit, vart man rört sig och hur mycket mer man bör gå för att nå de mål man har installerat i förväg. Det finns samma klockor fast för golf som är snäppet ännu mer avancerade då det kan känna av exakta meter som golfbollen slogs och vart på banan den ligger. 

Sporten löpning 

Som du läste ovan har löpning alltid varit en vanlig sport som utövas av både atleter och vanliga motionärer i samhället. Just för att den är så simpel i sig och är något människan har kunnat utöva och gjort i sin vardag så länge vi har funnits så finns det inte riktigt något år som sporten kom fram. Löpning var definitivt en gren på första olympiska mästerskapet i Athen 1897, säkerligen på första olympiaden före kristus också. Numera förekommer det stora tävlingar för löpning så som marathon men även på världsmästerskap i friidrott. Den största friidrottstävlingen är Diamond Leauge och där tävlas det i all form av banlöpning, allt ifrån 100 meter till 10 km. Det är även den ligan som det är populärast att betta på när det gäller löpning. Många har hört talas om Usain Bolt, jamaicanen som tar hem guldmedalj efter guldmedalj på löparbanan. Betting på löpning fungerar i princip som på alla andra sätt då personen som bettar väljer en person som hen tror kommer vinna loppet. Det som är fördelen med betting på löpning är att det inte är så komplicerat, som du kan läsa mer om här. Det går att betta på vem som får flest segrar när säsongen är slut men det är inte alls samma system som för fotboll exempelvis då man kan betta för vem som vinner gruppspelen samt vem som gör mest mål eller assister. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *