Ridsport

Ridsport består av en mängd olika avdelningar, till exempel nyheter, sport, avel och hästliv. Ridsport rapporterar inte bara resultat från tävlingar runt hela världen, de levererar även nyheter från vardagen där hästar förekommit, nyheter från avelsvärlden samt intervjuer med framstående ryttare/ hästmänniskor. Det som inte finns i ridsport är rapportering från trav- och galoppsporten.

De sporter som ridsport rapporterar resultat om är hoppning, dressyr, fälttävlan, körning och distans. Där hittar du också den senaste forskningen när det gäller hästars fysiologi, ryttarträning och övningar som du kan göra med din egen häst. En mängd profiler inom ridsporten skriver regelbundet krönikor som publiceras i tidningen med olika teman som berör dem.

Tidning eller nät

Ridsport går att läsa både som fysisk tidning och på nätet. Du kan prenumerera på tidningen och få den i din brevlåda eller köpa den som lösnummer. Läser du tidningen på nätet är vissa artiklar plus-märkta och du måste då vara prenumerant för att kunna läsa dem, oftast är det inte artiklarna med tävlingsresultat.

Du kan välja att bara prenumerera på nättidningen och på så sätt få tillgång till alla artiklar som publiceras på hemsidan. På webben uppdateras nyheter flera gånger per dag så att du alltid har de senaste nyheterna inom hästvärlden och tillgång till alla reportage. Din vanliga prenumeration går att använda för att logga in på nätet.

Blogg och hingstar

Ridsport har två profiler inom ridsporten som bloggar på plattformen, med olika inriktning. En av dem är Cornelia Rylén som är elitryttare i hoppning. I sin blogg skriver hon om vardagen som ryttare på högsta nivå i Sverige. “Ponnypappan” är den andra bloggen som drivs av Daniel Enestubbe som beskriver sig som pappa till två och ponnypappa till fyra.

På hemsidan finns även en flik som heter Hingstar online. Där finns information om ett stort antal hingstar, både ponnyer och storhästar inom olika raser och både svenska och utlandsägda. Här kan du hitta information om hingstarna och var du ska söka dig om du vill veta mer om dem. Flera av de populäraste hingstarna i Sverige finns med.

Annonser och shop

På Stalltorget finns annonser för allt som rör stall och hästar. Här kan du hitta bland annat transportörer, stallströ, skyltar, advokater och hindermaterial. Här annonserar företag sina tjänster och det är ett bra ställe att titta på om du är ute efter något speciellt till stallet. Du kan lätt välja viken typ av tjänst du söker och filtrera urvalet.

Tidningen har också en online-shop där de säljer böcker, longeringsgjordar, träningsdagböcker och hingstkalendrar. Här finns böcker om det mesta som gäller hästar och ryttare, till exempel Hästhållning i praktiken, Hästens fysiologi, Pilates för ryttare och böcker med olika ridövningar att göra hemma med din häst. Söker du inspiration eller mer kunskap finns det säkerligen någon bok som passar här.

Välj din gren

Tidningen kommer ut i 24 nummer per år och täcker en stor del av hästsporten som finns i Sverige. På nätet kan du själv välja vilken gren du vill läsa nyheter om genom att gå in på fliken sport och sedan välja gren, du får då bara upp artiklar om den gren du vill.

Var finns Ridsport?

Förutom krönikor skrivna av framstående profiler inom ridsporten finns det även en mängd reportage med intervju och bilder från kända ryttare/uppfödares gårdar och stall. Ridsport rapporterar även flitigt från både 3-årstest, kvalitetsbedömning, breeders trophy samt har koll på den senaste forskningen. Vill du få senaste nytt finns Ridsport på både Facebook, Instagram och Twitter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *