Travronden

När det kommer till de bästa svenska sportmagasinen är Travronden ett givet namn på listan. Den har funnits sedan 1932, då med namnet Trav- och galoppronden, vilket skriften hette fram till år 2004. Många är de som tar del av tidningen som kommer ut med två nummer varje vecka. Den har en upplaga på över 20 000 nummer och sedan 1997 finns Travronden också på nätet. Travronden är både Sveriges största och äldsta tidning för trav- och galoppsport och den är mycket omtyckt bland de som är intresserade av hästsport.

Om du tycker om att satsa pengar på hästsport får du gott om tips i Travronden som kommer ut på onsdagar och fredagar. Du kan se startlistor, läsa nyheter från trav- och galoppvärlden (både nationellt och internationellt), samt få tips om olika spelomgångar. Fokus ligger på Sveriges riksspel V75, V64, V65, V86, V4 och Dagens Dubbel som du bland annat kan spela på hos ATG. Dessa tävlingar går även att se på tv i direktsändning så att du kan följa dina satsningar i realtid för en förhöjd spänning. Med Travrondens tips kan du bli en vinnare.

Historia

Travronden har som sagt funnits sedan 1932 och hette då Trav- och galoppronden. De har alltså i över 80 år erbjudit travälskare nyheter och tips inom trav- och galoppsporten. Magasinet har kallats för “alla travvänners speciella tidning” och än idag är de den största tidningen i sitt slag i Sverige. De berör inte bara tävlingar och tips för spel, de skriver om hästarnas vardag och kuskarnas liv samt om både nationell och internationell hästsport. Med sina två tidningar i veckan och sin webbsajt når de ut till 150 000 travintresserade.

Fakta om Travronden

Travrondens vision är att få fler att älska trav och deras uppdrag är leverera lättillgänglig information som alltid är trovärdig, engagerande och såklart – underhållande. På webbsidan har de drygt 50 000 unika besökare i veckan och deras tryckta tidning ges ut i 21 800 exemplar per utgivning. De flesta tidningarna går till prenumeranter och endast få tidningar säljs som lösnummer. Travronden ingår i koncernen med namn TR Media AB, som ägs av Svensk Travsport. På redaktionen jobbar ungefär 30 stycken medarbetare med allt ifrån försäljning och distribution till IT.

Prenumeration på Travronden

För att kunna ta del av hela utbudet på Travrondens hemsida och därmed ha tillgång till allt måste du bli månadsprenumerant. Det kostar 149 kronor per månad och då får du tillgång till tidningen direkt på nätet. Om du vill prenumerera på papperstidningen kostar det 2 995 kronor för både onsdags- och fredagstidningen varje vecka i ett helt år. Du kan välja att bara få tidningen på onsdagen eller fredagen också, då är årskostnaden 2 395 kronor. Även prenumeration via autogiro är möjligt, då kostar det 249 kronor i månaden för båda tidningarna.

Sammanfattning

Travronden är en av de bästa svenska sportmagasinen och den handlar förstås om travsport. Tidningen ges ut varje onsdag och fredag och det finns också en webbaserad version av tidningen för dig som föredrar det. Travronden ger dig råd och tips när det kommer till hur du kan satsa pengar på trav- och galoppsport. Du kan självklart även läsa nyheter om både kuskar och hästar. Det är den äldsta och största tidningen för travälskare i Sverige och den nås av ungefär 150 000 personer i veckan via alla sina medier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *